Kageopskrifter
På Dyreklinikken Artemis serveres der ofte et lille stykke kage på disken, ligesom gåturene i Dyrehaven byder på servering af søde sager.
Hvid chokoladekage med et twist
Ingredienser:
200 gram smør
300 gram hvid chokolade
120 g mel
170 g sukker
3 æg
1 tsk vaniliesukker
1-2 appelsiner
1 håndfuld mandler / andre nødder
1 bundt rarbarber / hindbær / blåbær
Sådan gør du:
Smelt smør og 200 gram chokolade. Hak 100 gram chokolade og mandlerne. Bland alle ingredienserne sammen. Kom skallen fra 2 appelsiner i dejen til sidst. Kom kagen i en form cirka 22 cm i diameter. Hak rabarberne i små stykker og kom ned i kagen (bær som f.eks. hindbær / blåbær / kirsebær eller æblestykker kan også bruges). Bages ved 180 grader i cirka 35-40 min.
Svampet kage uden tilsat sukker og mel
Ingredienser:
400 g dadler
200 g mandler (andre nødder kan også bruges)
6 spsk rapsolie
Skal og saft af 1 appelsin
1 tsk vanillepulver
2 tsk stødt kanel, evt. nelliker
6 æg
2 bananer
4 spsk fulde kakaopuler (kan udelades)
1 pose chokoladeknapper / spåner
Evt. hakket chokolade kan kommes i dejen
Sådan gør du:
Blend det hele sammen i en foodprocessor. Kør evt. mandlerne først, dernæst dadlerne.
Bages i ovnen ved 160 grader varmluft i ca. 45 min.
Når kagen kommes ud af ovnen, drysses chokoladeknapper / spåner på og smøres ud over kagen.
Nødde-marzarin-kokos drøm
Ingredienser:
200 gram sukker
200 gram smeltet smør
200 gram marcipan
100 gram hvedemel
4 æg
1 tsk vaniliesukker
Skallen fra 1 citron
Sådan gør du:
Alle ingredienser blendes sammen. Kommes i en form med bagepapir og bages i ovnen i 25 min ved 175 grader. Mens kagen bages laves toppingen:
I en gryde koges 200 gram mørk sirup med 100 gram kokosmel, 400 gram brun farin og 0,5 dl mælk. Når blandingen lige har kogt op tilsættes en kæmpe håndfuld hakkede nødder f.eks. pekannødder, mandler, valnødder og hasselnødder. Kagen tages ud af ovnen og nøddeblandingen kommes på. Bagess i ovnen i yderligere 6 minutter.
Snickers-kagen
Ingredienser:
100 g smør
100 g mørk chokolade
2 æg
1 ¾ dl sukker
¾ dl mel
¾ dl kakaopulver
1 banan
en knivspids salt
200 g kondenseret mælk (1/2 dåse)
75-100 g hvid chokolade
1 banan
½ pose saltede peantus hakket i små stykker
Sådan gør du:
Smelt smør og mørk chokolade sammen i en gryde. Pisk sukker, æg, mel, kakao og salt i. Bland en moset banan i. Hæld dejen i en form (cirka 18 x 22 cm) beklædt med bagepapir.
Hak den hvide chokolade, og drys den ud over dejen. Kom de hakkede peanuts oven på den hvide chokolade. Hæld kondenseret mælk ud over kagen.
Bag kagen ved 170 grader i 40-45 min. Hold øje med kagen de sidste minutter, så det karamelliserede lag ikke får for meget.
Kagen skal gerne stå i køleskabet et døgns tid, før den bliver rigtig god. I tilfælde af akut snickerskage-craving kan den bages midt på dagen og “nøjes” med at stå på køl et par timer! Der kan med fordel laves dobbelt portion!
Lakridskagen
Ingredienser:
150 gram smør
150 gram hvid chokolade
3 æg
3-4 spsk lakridspulver
100 gram mandler
150 gram sukker
1 tsk vaniljepulver
2-3 bananer
Sådan gør du:
Smørret smeltes med den hvide chokolade.
I en foodprocesser køres mandlerne til fint mel.
Herefter kommes gryden med det smeltede smør og chokolade i blenderen sammen med sukker. Kom æg og lakridspulver samt vaniljepulver i massen. (brug evt. lakridspulver købt i en helsekostforretning, det er billigst). Kom bananerne i blenderen og blend hele massen godt sammen.
Kom kagen i en smurt form og bag den ved 175 grader ca. 40-45 min. Lad kagen køle af før den spises. En kage er sjældent nok.
Bonustip: Sæt kagen i fryseren. Tag den ud 20 min. før den skal spises, skær den i små stykker. Kagen bliver lakrids-konfekt-fudge-agtig 🙂 Undlades bananerne i opskriften, bliver “konfekt-effketen” endnu mere udtalt!
Lises banankage
Ingredienser:
100 gram smør el. margarine
3 æg
125 g hvedemel
175 g sukker
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
6 bananer
1 kæmpe håndfuld mørk chokolade (mængden kan varieres)
1 pose Odense Marcipans chokoladespåner eller en håndfuld hakket mørk chokolade
Sådan gør du:
Margarinen smeltes i en gryde.
Resten af ingredienserne på nær chokolade kommes i en foodprocessoren, hvor det hele blendes sammen med smørret.
Til sidst kommes chokoladen i, der kun kort blendes, så det stadig er i ”stykker” i kagen. Kommes i en smurt springform ca. 22-24 cm i diameter.
Bages ved ca. 200 grader i 35-40 min. Tjek kagen efter 35 minutter, den skal ikke være helt ”tør”, når den tages ud.
Så snart kagen er kommet ud, drysses chokoladespånerne ud på den varme kage, hvor de smelter. Efter ca. 10 minutter ”smøres” det smeltede chokolade ud, så det ligger i et jævnt lag over hele kagen.
Kagen afkøles, så chokoladen stivner, hvorefter kagen kan fjernes fra formen.
Advarsel: er stærkt vanedannende!
Bounty-dreams
Ingredienser:
1 dåse kondenseret mælk
1 pose kokosmel (cirka 250-300 gram)
Mørk chokolade
Sådan gør du:
Kom den kondenserede mælk i en skål. Hæld kokosmel i og rør massen sammen. Massen skal blive tilstrækkelig fast til, den kan samles til små kugler. Kuglerne sættes i fryseren i 1-2 timer.
Derefter skal de overtrækkes med mørk chokolade. Kom en gryde med vand i kog. I gryden sættes en skål med mørk chokolade, der langsomt smeltes. De frosne kugler dyppes i chokoladen, dernæst sættes de i fryseren igen til de skal spises. Kuglerne opbevares bedst på frost 🙂
Kuglerne kan twistes: kom et skvæt amaretto i kokosmassen og overtræk med hvid chokolade.
Hvis du har travlt, kan du snyde. I kokosmassen blandes lidt hakket chokolade. Massen formes til en lang rulle eller en flad plade, der sættes på frys. Når den skal spises, skæres massen ud i små stykker. Dermed undgås chokoladeovertræksballaden 🙂
Blomme/æblekage
Ingredienser:
Blommer og æbler i massevis
1 håndfuld havregryn
1 håndfuld mel (rugmel / hvedemel)
1 håndfuld sukker
Lidt ekstra brun farin
Kanel
5 spiseskefulde smør
Sådan gør du:
Æblerne og blommer skæres ud i små stykker og kommes i et ildfast fad. Kom lidt brun farin og kanel over og bland det sammen.
I en skål blandes de resterende ingredienser. Blandingen kommes over frugten.
Fadet sættes i ovnen og bages ca. 10 minutter ved 180 grader varmluft.
Chokolade / nøddesnask
Ingredienser:
1 dåse kondenseret mælk
200 gram mørk chokolade
En stor portion blandet mandler / peanuts / skumfidusser (alt kan bruges)
Sådan gør du:
I en gryde smeltes chokoladen og røres sammen med en dåse kondenseret mælk.
I en bradepande med bagepapir kommes nøddeblandingen. Den smeltede chokoladeblanding kommes over og overfladen glattes. Stilles i fryseren til den skal spises. Skæres ud i passende stykker og haps!